Ordna med service på din Polestar bil

Allt fler köper hybridbilar eller elbilar för miljöns skull men vad händer när det är dags för service? Även om det finns verkstäder som är specialiserade på vissa bilmärken kan du oftast lämna in din bil för en service. Däremot är det inte alla verkstäder som gör service på elbilar.

Eftersom Volvo ligger bakom Polestar kan du oftast göra en service på en Volvoverkstad. Du kan bland annat ta en titt här. Volvo Car Group har serviceställen över hela Europa. Men Polestar själva gör givetvis service.

Vilka som kan göra service

Det gäller att hitta en verkstad som kan serva hybrid- och elbilar som Polestar. Hybridbilar får i princip samma service som bilar med förbränningsmotor. Elbilar är dock en annan fråga.

Även om verkstaden kan laga en elbil är det inte säkert att de kan göra servicen. För att öka livslängden på en elbil bör du dock vara noga med att göra service. Det är i och för sig färre delar som kan gå sönder, men att bland annat se över batterierna, bromsar och däck är viktigt.

Som med vilken bil som helst rekommenderar vi att du är ute i god tid för att få en tid för service, precis som med besiktning. Att vänta för länge kan skapa problem.

Bookmark the permalink.